Objavljeno: 27. 03. 2019 - 1:27 / Pregledano 180 puta.

Kulturno informativni centar Gospić i Zajednica sportova grada Gospića organiziraju radionice/predavanja iz područja sportske psihologije.

(zainteresirani potvrditi dolazak na br.tel. 053/560-083)

Radionice/predavanja za trenere, sportaše, roditelje sportaša i sve zainteresirane građane održat će se 16. travnja 2019.g. (utorak) u velikoj dvorani KIC-a Gospić.

Voditeljica programa je profesorica psihologije Vesna Hude.

Prof.Vesna Hude djeluje kao dječji i sportski psiholog u Zagrebu i Samoboru, a po potrebi i diljem Hrvatske.

Redoslijed održavanja radionica/predavanja:

1. za TRENERE

tema: UNAPREĐENJE KOMUNIKACIJE SUDIONIKA U SPORTU

vrijeme: 17:00 - 18:00 sati

2. za SPORTAŠE

tema: UNAPREĐENJE KOMUNIKACIJE SUDIONIKA U SPORTU

vrijeme: 18:00 - 19:00 sati

3. za RODITELJE SPORTAŠA I SVE ZAINTERESIRANE GRAĐANE

tema: SPORT KAO POLIGON ZA ODGOJ DJECE I MLADIH

vrijeme: 19:15 - 20:00 sati

Opis radionica:

Komunikacija ima velik značaj, kako u životu općenito, tako i u sportskom okruženju. Kako bi sudionici u sportu bili zadovoljniji i uspješniji, poželjno je raditi na unapređenju komunikacije. Isto tako, važno je odrediti temeljne vrijednosti prema kojima sudionici u sportu usmjeravaju svoje ponašanje, odnosno opća uvjerenja, mišljenja i stavove o tome što je u sportu ispravno i poželjno. To ih svakodnevno pokreće na akciju i pomaže da se osjećaju sretni, zadovoljni i ispunjeni, bilo da se radi o tjelesnom vježbanju ili o sudjelovanju u natjecateljskom sportu. Na temelju utvrđenih vrijednosti, roditelji i treneri će dobiti preporuke za rad s mladim sportašima.

Radit će se na prepoznavanju poželjnih i nepoželjnih ponašanja u komunikaciji, povezivanju nepoželjnih ponašanja s neugodnim emocijama, te poželjnih ponašanja s ugodnim emocijama. Sudionici radionica će biti u prilici prepoznati svoj komunikacijski stil, osvijestiti strategije koje koriste u stresnim situacijama te naučiti još neke nove strategije suočavanja, kako bi mogli još bolje komunicirati, odnosno poraditi na međusobnim odnosima na relaciji sportaš - trener - roditelj. To će u konačnici povećati njihovo samopoštovanje, smopouzdanje i motivaciju za bavljenje sportom, kao i prevenirati loše međuljudske odnose, slabije rezultate ili odustajanje od sportskih aktivnosti.

  Vijesti - Sve