Objavljeno: 01. 10. 2021 - 8:15 / Pregledano 39 puta.
Nizozemac Olav Kooij pobjednik druge etape biciklističke utrke CRO Race

OTOČAC – Nizozemac Olav Kooij, član momčadi Jumbo-Visma, pobjednik je druge etape CRO Racea vožene od Slunja do Otočca u dužini od 187 kilometara te je preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu. 

Kooij, koji je bio drugi u prvoj etapi u utorak u Varaždinu, mnogo se bolje pozicionirao uoči završnog sprinta, izbio na čelo glavne skupine 100-tinjak metara prije cilja te nadmoćno slavio ispred drugog Izraelca Itamara Einhorna (Israel Start-Up Nation) i trećeg Australca Kadena Grovesa (Team BikeExchange). „Današnja etapa bila je mnogo zahtjevnija od jučerašnje, ali meni je to odgovaralo. U nastavku utrke očekuju nas još zahtjevniji ispiti, ali mi imamo odlične vozače koji se mogu boriti za ukupnu pobjedu na CRO Raceu”, izjavio je tek 19-godišnji Kooij kojemu očito odgovara utrkivati se u Hrvatskoj.

Kooij je preuzeo i vodstvo u redoslijedu za plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru na CRO Raceu, a nositelj je i bijele majice za najboljeg mladog vozača do 23 godine.

U drugoj etapi borba za ulazak u bijeg trajala je nešto duže no u prvoj, no nedugo nakon starta u Slunju iz glavne skupine izdvojilo se šest vozača, Poljaci Marcin Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski) i Mateusz Grabis (Voster ATS Team), Belgijanac Laurens Huys (Bingoal Pauwels Saucers WB), Slovenac Boštjan Murn (Adria Mobil), Nijemac Dominik Röber (P&S Metalltechnik) i Austrijanac Manuel Bosch (Felbermayr Simplon Wels).

Na prvom prolaznom cilju na Plitvičkim jezerima prvi je bio Budzinski ispred Grabisa i Röbera, da bi uslijedio prvi uspon dana prema Varičancima tijekom kojeg su se iz pelotona izdvojila dva vozača momčadi Equipo Kern Pharma, Španjolac Jaime Castrillo Zapater i Rus Savva Novikov. Taj dvojac brzo je dostigao vodeću šestorku, no prvi na brdskom cilju ipak je bio Budzinski ispred Castrilla i Röbera.

Maksimalna prednost osmorice bjegunaca u odnosu na glavnu skupinu iznosila je nešto više od četiri minute, no već tijekom spusta prema Otočcu i prvog prolaska kroz ciljnu ravninu ona je pala na tri minute. Prilikom prvog prolaska kroz cilj u Otočcu prvi je bio Grabis ispred Castrilla i Röbera, a na najtežem usponu dana iz vodeće skupine izdvojio se Castrillo koji je osvojio brdski cilj u Kuterevu, a samim time i preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu za najboljeg penjača pa će ponijeti zelenu majicu u trećoj etapi u četvrtak.

Castrillo je ostao sam u vodstvu sve do 20-ak kilometara prije cilja pa je osvojio i prolazni cilj u Perušiću, a zanimljivo je da su drugo i treće mjesto zauzeli njegovi momčadski kolege Urko Berrade Fernandez i Jon Agirre Egaña.

Bicikliste su na startu druge etape ispratili ispred Ministarstva turizma i sporta državni tajnik Tomislav Družak, u ime Grada Slunja gradonačelnica Mirjana Puškarić te Dragan Smrzlić, direktor Turističke zajednice Grada Slunja, a u Otočcu su ih dočekali župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, gradonačelnik Otočca i predsjednik Turističke zajednice Grada Otočca Goran Bukovac te Mateja Smolčić, direktorica Turističke zajednice Općine Perušić.

Treća etapa utrke vozila se u četvrtak 30. rujna iz Primoštena u 12:45 sati s ciljem u Makarskoj.

Crorace.com

foto: Crorace

Gacka053.com

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Crorace1
Crorace3
Crorce2
  Vijesti - Sve