Objavljeno: 06. 04. 2022 - 10:20 / Pregledano 660 puta.
ZLATO LABINSKE REPUBLIKE IDE RUKOMETAŠIMA GOSPIĆA

Po završetku natjecanja 1. HRL zapad i osvajanja 1. mjesta s maksimalnim učinkom, dječaci U11 (2010./2011.) trenera Zvonimira Kneževića krenuli su u pripreme za državnu završnicu 20 najboljih ekipa Hrvatske koja će se od 2. do 5. lipnja održati u Poreču.
Pripreme su krenule sudjelovanjem na turniru Labinska republika koji je s osam prijavljenih ekipa popunio svoje kapacitete. Ekipa gospićkih rukometaša je u subotu, 2. travnja 2022. godine, prema Labinu krenula u najjačem sastavu s ciljem dodatnog uigravanja i osvajanja prvog mjesta. Ciljevi su i ostvareni.
Stopostotni učinak krenuo je utakmicama (2×10 minuta) u grupnoj fazi natjecanja gdje su mladi rukometaši Rukometnog kluba “Gospić” u prvom susretu svladali ekipu Varaždina (11:4), a odmah nakon toga i 28. April (12:11). Osjetila je ekipa teren i loptu te se prilagodila uvjetima za visoku treću pobjedu protiv prijatelja iz Čavla (14:7).
Ulazak u polufinale za protivnika je donio domaćina RK Rudar Adria Oil, a pobjeda 8:5 donijela je utakmicu za zlatnu medalju protiv Karlovca.
Još jednom uvjerljivom predstavom (8:4) Gospićani su došli do priželjkivanog zlata, ali i dvije individualne nagrade. Ivano Stručić proglašen je najboljim igračem, te je dobio nagradu i za najjači šut turnira (80 km/h).
Turniru bi mogli dati ocjenu odličan da su bile osigurane medalje za članove najuspješnijih ekipa.
Čestitke ekipi i treneru Kneževiću na ostvarenom uspjehu, a ispred njih su daljnji naporni treninzi i nastavak priprema za državnu završnicu.

RK Gospić

  Vijesti - Sve