Objavljeno: 05. 09. 2022 - 8:05 / Pregledano 463 puta.
RUKOMETNI KLUB „GOSPIĆ“ STVARA TALENTE ISPRED KOJIH JE SVIJETLA  BUDUĆNOST

Rukometni klub “Gospić” je kvalitetnim, sustavnim i ozbiljnim radom, te promišljenim, odgovornim i motiviranim planiranjem u radu s rukometnom mladosti tijekom proteklih 15 godina napredovao i došao do izuzetnih uspjeha i rezultata. Tijekom spomenutog perioda
svaka je godina u punom smislu riječi bila povijesna. Naravno, u početku to nije bilo teško budući se krenulo od samoga početka, međutim pravi put u kojem su rukometaši prvenstveno gledali samo sebe i napredak u svom dvorištu, a nebrojeno puta se ugledali na one, u tom trenutku bolje, uspješnije i kvalitetnije organizirane klubove i udruge, doveo ih je do samoga vrha rukometa u Hrvatskoj.
Organizacijski uspjesi, kojih ima nebrojeno, naravno zasluga su svih predsjednika, uprava i osoba koje su kroz povijest kluba sudjelovale u gospićkom rukometnom razvoju, dok su rezultati na terenu zasluga trenera, roditelja i naravno igrača.
Ozbiljan i kvalitetan rad trenera, odgovornost i poticaj roditelja, te upornost i nadasve ljubav svakog igrača, mladog rukometaša dobitna su kombinacija koja je cijeli klub i njegove članove vinula u navedeni rukometni vrh.
Svaki član kroz povijest, bez obzira koliki mu je bio rukometni staž i je li on trenutačno bivši ili još uvijek sadašnji rukometaš, imao je svoju ulogu u rastu i razvoju Rukometnog kluba “Gospić”, ali i djelovanju svake rukometne grupe, upisu svakog od preko 320 sadašnjih članova, ostvarivanju svakog ostvarenog uspjeha, ali i dizanja nakon svakog neuspjeha. 

Rast i razvoj rukometnog podmlatka tijekom godina bio je izuzetan, uspjesi odlični, no u sezoni 2021./2022. dogodila se eksplozija uspjeha, eksplozija do jučer neostvarivih rezultata. O samim uspjesima ćemo u danima koji slijede, a u ovom tekstu ćemo se pohvaliti talentom gospićke djece, mladih rukometnih zaljubljenika koji kao, slobodno možemo reći, u Gospiću stvaraju rasadnik kvalitetnih rukometaša. Potvrda tome su sudjelovanja na rukometnim kampovima s kojih se u pravilu vraćaju s veoma pozitivnim kritikama tamošnjih trenera, a kada se u obzir uzme da su to službeni rukometni kamp Hrvatskog rukometnog saveza, te kamp Balić&Metličić, rukometnog kluba dvije legende hrvatskog rukometa na kojima s djecom rade izuzetno kvalitetne rukometne veličine.

Kamp Hrvatskog rukometnog saveza priča je za sebe koja sadrži jedan poseban motiv. Cilj i san svakoga rukometaša je poziv u selekciju, u reprezentaciju svoga uzrasta, a iz sadašnjeg kuta gledanja rukometaši i rukometašice Rukometnog kluba “Gospić” mogu se pohvaliti odlascima na regionalne selekcije na kojima su bili dominantni, no i državne selekcije su svakim danom sve bliže.
Čak 36 predstavnika gospićkog rukometa sudjelovalo je na rukometnim kampovima gdje su prezentirali rukometni talent u svom najdražem sportu, a nekolicina ih se našla i u knjižicama trenera, u predbilježbama za rukometne selekcije svoga godišta.

Čestitamo svima na uspjesima, dugogodišnjem trudu i zalaganju, na ljubavi prema ovom sportu, sa željom da jednakim žarom treniranje rukometa nastave i u ključnim godinama koje su ispred njih, kako dosadašnji trud, rad i talent ne bi potratili odustajući od sporta njihove mladosti, već ga pretočili u ozbiljan rukomet u klubu, nadamo se u državnim selekcijama, a kasnije i u seniorskoj, pa i profesionalnoj, konkurenciji.

Prve prilike već kucaju na vrata, ispred članova Rukometnog kluba “Gospić” je sezona 2022./2023. koja će biti puna treninga, utakmica i događanja, sezona u kojoj nije cilj stagnacija već dodatni iskorak. Prethodna se činila nestvarna, sezona koju će se jako teško
nadmašiti, možda nikada, ali sportaši nikada ne odustaju i uvijek teže dodatnom napretku.
Sretno!

RK Gospić

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

1 (179)
1 (176)
1 (157)
1 (140)
1 (133)
1 (127)
1 (125)
1 (123)
1 (121)
1 (109)
1 (118)
1 (106)
1 (100)
1 (91)
1 (71)
1 (69)
1 (80)
1 (66)
1 (64)
1 (57)
1 (55)
1 (50)
1 (35)
1 (37)
1 (34)
1 (31)
1 (14)
1 (15)
1 (30)
  Vijesti - Sve