Objavljeno: 10. 03. 2021 - 9:27 / Pregledano 178 puta.
Rukometaši Gospića krenuli s treninzima

U sklopu popuštanja antipandemijskih mjera, na prijedlog Nacionalnog stožera civilne zaštite, Vlada RH odlučila je da se sportašicama i sportašima od 1. ožujka omogući održavanje treninga u zatvorenim prostorima, uz određene specifičnosti s obzirom na kontaktne i kolektivne sportove.

Mjere iz područja sporta na snazi do 15. ožujka 2021. godine:

- zabrana svih natjecanja, osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i za klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnoj razini u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta;

- treninzi u zatvorenom mogu se održavati samo tako da prilikom treninga ne dolazi do kontakta između sportaša i uz pridržavanje mjera HZJZ-a;

- sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da se sportski objekti iznimno koriste samo za potrebe dopuštenih aktivnosti.

Tako su u Rukometnom klubu Gospić, nakon što nekoliko mjeseci zbog mjera donesenih temeljem pojave virusa COVID-19 nisu mogli trenirati, članovi najmasovnijeg sporta u Gospiću i okolici, napokon su ponovno zakoračili na parket. Epidemiološka situacija omogućila je popuštanje mjera i ulazak u dvorane što su vodstvo kluba, treneri i svi članovi jedva dočekali i počeli s treninzima u punom obujmu.

S treninzima su u dvoranama u Gospiću i Udbini krenule sve uzrasne kategorije. Oko 250 igrača, od vrtića do seniora, podijeljenih u 12 grupa napokon će ponovno sa svojim trenerima krenuti u trenažni proces kojim će nastaviti usavršavati već naučena rukometna znanja i vještine, ali ih i nadograđivati i učiti one nove.

Rukometni klub „Gospić“ poziva sve zainteresirane da se priključe jednoj od mnogobrojnih grupa dječaka i djevojčica, te se na taj način okušaju u treniranju rukometa.

Sa stranice RK Gospić

  Vijesti - Sve