Objavljeno: 08. 12. 2021 - 9:11 / Pregledano 96 puta.
RINO MAŠIĆ - SVJETSKA SENZACIJA U OBARANJU RUKU: 17-GODIŠNJAK IZ GOSPIĆA OSVOJIO DVA JUNIORSKA ZLATA I SENIORSKO SREBRO!

Proteklog je tjedna u Bukureštu održano Svjetsko prvenstvo u obaranju ruke. Hrvatska reprezentacija je u Rumunjsku otputovalo s 11 predstavnika, a prvenstvo je održano za juniore, seniore i osobe s invaliditetom.

Naši predstavnici doista su dali svoj maksimum i možemo reći da smo kao momčad postigli odličan rezultat na svjetskoj obaračkoj sceni.

Među juniorima apsolutnu dominaciju ostvario je naš Gospićanin, Rino Mašić u kategoriji do 100 kilograma. Sedamnaestogodišnji momak jednostavno je pomeo konkurenciju uzevši zlato na lijevu i desnu ruku. No, posebno impresivno zvuči činjenica da je Rino u konkurenciji seniora osvojio srebro na desnu ruku. Takav slučaj se zaista rijetko viđa u svijetu arm wrestlinga jer kao što smo naglasili, Rino ima tek 17 godina i još je na samom početku obaračke karijere. 

Od ostalih rezultata valja istaknuti uspjeh Luke Drokana koji je osvojio zlatnu medalju na lijevu ruku u kategorija osoba s invaliditetom. Luka je također osvojio i brončanu medalju na desnu ruku. U kategoriji osoba s invaliditetom, uspjeh je ostvario i Božo Bogunović osvojivši brončanu medalju na lijevu ruku.

Čestitamo svim našim hrvatskim predstavnicima, ali posebno Rinu Mašiću koji je ovime zakoračio na popis legenda Like - najjačih Ličana kojima se ponosimo. Želimo mu još puno sportskih i osobnih uspjeha!

 

U nastavku donosimo kompletne rezultate naših predstavnika,

Juniori desna ruka

RINO MAŠIĆ - 1.mjesto

JOSIP FRANCKI NOVAK - 4. mjesto

MARKO MARTINOVIĆ - 6. mjesto

Juniori lijeva ruka

RINO MAŠIĆ - 1.mjesto

MARKO MARTINOVIĆ - 5. mjesto

JOSIP FRANCKI NOVAK - 8. mjesto

Izvor: Profightstore.hr

  Vijesti - Sve