Objavljeno: 23. 12. 2020 - 8:23 / Pregledano 96 puta.
ON-LINE RADIONICA - „Sportske organizacije i suportivno vodstvo u doba korone“

Sekcija za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja Hrvatskog psihološkog društva organizira besplatnu interaktivnu on-line radionicu pod nazivom „Sportske organizacije i suportivno vodstvo u doba korone“. 

Potaknuti situacijom u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa u periodu između 17.-23.12. sportski su psiholozi održali 13 besplatnih on-line radionica za 390 sportskih trenera iz 38 sportova kao i trenera fitnesa i rekreacije na temu „Kako biti trener u doba korone?“. Tijekom radionica s hrvatskim trenerima primijetili su zabrinjavajuće stanje na terenu. Treneri su frustrirani, anksiozni, zbunjeni, osjećaju se bespomoćno, omalovaženo, zanemareno i bez prave podrške nadležnih saveza i sportskih institucija koje vode sustav hrvatskog sporta. Iznenadilo ih je što poveći broj trenera  ozbiljno razmišljaju o napuštanju struke,  pronalasku drugačijih radnih fokusa i izvora egzistencije. Treneri izvještavaju o negativnim psihološkim simptomima, osjećaju se demotivirano jer velik broj njih nema prave informacije o tome što se događa u njihovim sportovima i što se na višim razinama poduzima s ciljem zaštite sporta, sportaša i sportskih stručnjaka.

Kako bi pružili podršku i rješavanju trenutnog stanja pristupili na cjelovit način, a sve s ciljem boljitka hrvatskih sportaša u doba pandemije, djelatnicima sportskih saveza  nudi se besplatna interaktivna on-line radionica pod stručnim vodstvom licenciranih sportskih psihologa s ciljem osnaživanja, unaprjeđenja vertikalne komunikacije od viših prema nižim strukturama i obrnuto te unaprjeđenja vještina potrebnih za aktivno suočavanje s  novonastalom situacijom.

Interaktivna radionica održat će se on-line putem Zoom aplikacije u tri termina prema rasporedu u prilogu. Predviđeno trajanje radionice je 1 sat i 15 minuta. Zbog ograničenog broja mjesta, 30 sudionika po radionici, molimo sve zainteresirane da se za sudjelovanje prijave putem linkova koji se nalaze uz svaki ponuđeni termin radionice najkasnije 2 dana prije termina radionice. Sve detalje, upute i linkove na Zoom sastanak sudionici će dobiti na mail nakon prijave, prije termina radionice, a po završenoj radionici dobit će i potvrdu o sudjelovanju te materijale.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete se javiti na mail: sekcija.psihologijasporta.hpd@gmail.com 

IZVOR/FOTO: HPD

  Datum i vrijeme: Voditeljice: Link za prijavu na radionicu:
1. petak 8.1.2021. u 11:00 sati Vedrana Radić Brajnov, prof.psih. i Nataša Stefanovski, prof.psih. LINK
2. ponedjeljak 11.1.2021. u 13:00 sati prof.dr.sc.Renata Barić i Dubravka Martinović, univ.dipl.psih. LINK
3. utorak 12.1.2021. u 18:00 sati Vesna Hude, prof.psih. i Ivana Sadaić, prof.psih.

LINK 

  Vijesti - Sve