Objavljeno: 16. 07. 2023 - 11:31 / Pregledano 581 puta.
Održana Izborna sjednica Skupštine ZsLsž

U Gospiću, 12. srpnja 2023.g. Zajednica sportova Ličko-senjske županije održala je svoju Izbornu sjednicu u mandatu 2023-2027.g. Za predsjednika Zajednice reizabran je dosadašnji predsjednik Milan Radošević, predsjednik Hrvačkog kluba Gospić, koji funkciju predsjednika Zajednice sportova Ličko-senjske županije obnaša zadnjih 10 godina. Radošević nije imao protukandidata te je izabran uz jednoglasnu podršku novoimenovanih predstavnika.

Novi mandat specifičan je zbog nastojanja da se pojača udio podzastupljenog spola, sukladno preporuci Hrvatskog olimpijskog odbora. Kako bi se povećao udio žena, članicama je omogućen izbor dodatnih predstavnica, te se može reći da su nastojanja bila uspješna, a udio žena u Skupštini iznosi i preko 40%. Predsjednik je izrazio zadovoljstvo i nadu da će predstavnice donijeti osvježenje i neke nove ideje za rad Zajednice i razvoj sporta Županije.

Zajednica sada broji 18 članica, a verificirani su mandati 33 predstavnika, članova i članica Skupštine Zajednice sportova Ličko-senjske županije.

  Vijesti - Sve