Objavljeno: 30. 06. 2021 - 1:42 / Pregledano 484 puta.
Nikoli Pemperu nagrada “Milan Neralić” za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini

Hrvatski olimpijski odbor je 2019. godine temeljem inicijative glavnog tajnika HOO-a Siniše Krajača ustanovio "Nagradu Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini". Ista se dodjeljuje kao nagrada za životno djelo u djelatnosti sporta na lokalnoj razini kako bi se ukazalo da tu sve kreće pri stvaranju vrhunskih hrvatskih sportaša. Nagradu predstavlja skulptura na temu Lika i djela Milana Neralića, prvog Hrvata sa statusom olimpijca i prvog Hrvata osvajača olimpijske medalje, Slunjanina koji je na OI u Parizu 1900. godine osvojio brončanu medalju u mačevanju. Nagradu čine skulptura i pisana povelja. Skulptura se izrađuje u suradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Rad je studenta Akademije Matije Gajića Puškarića, a prikazuje čin davanja mača koji vuče korijenje iz srednjeg vijeka te Neralićev žar i ljubav prema sportu i olimpizmu.

U 2021. godini Hrvatski olimpijski odbor je na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin dodijelio 5 Nagrada: Luki Kaliniću (Savez športova Vukovarsko-srijemske županije), Josipu Šimunoviću (Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije), Nikoli Pemperu (Zajednica sportskih udruga grada Otočca), Juri Horvatu (Samoborski športski savez) i udruzi Športska zajednica Osječko-baranjske županije u čije ime je nagradu primio njezin glavni tajnik Dubravko Ižaković.

Nikola Pemper u sportu djeluje od 1970. godine. Član je i osnivač Zajednice sportova Ličko-senjske županije 1994. godine od kada je i do dan danas član Izvršnog odobra. Osnivač je Taekwondo saveza Ličko-senjske županije čiji je ujedno i predsjednik. Jedan je od osnivača Zajednice sportskih udruga Grada Otočca, član Izvršnog odbora, a od 2013.g. i predsjednik Zajednice. Član je Upravnog odbora Hrvatskog Taekwondo saveza od 2000.g., a od 2014.g. do danas obnaša funkciju dopredsjednika HTS-a. Svojom aktivnosšću u 50 godina rada, Nikola je uvelike doprinio razvoju sporta na području Otočca, Ličko-senjske županije, Republike Hrvatske te na međunarodnom nivou. Više puta je nagrađivan za rad - Medalja Grada Otočca za razvoj sporta u gradu Otočcu, Plaketa Saveza športova Ličko-sejnske županije za razvoj taekwondo sporta i postignute rezultate, najviše priznanje Hrvatskog taekwondo saveza "Vitez Hrvatskog Taekwondoa" i brončana medalja Europske Taekwondo Federacije za razvoj taekwondoa u regiji.

Više sa dodjele:

HINA multimedija

Sportska televizija

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Milan neralic 2021 2
Milan neralic 2021-2
  Vijesti - Sve