Objavljeno: 17. 06. 2020 - 10:14 / Pregledano 156 puta.
Mlade rukometašice Gospića zlatne

Vranjača kup je prvi rukometni turnir organiziran nakon dugotrajne pauze prouzrokovane virusom COVID-19 a djevojčice Rukometnog kluba „Gospić“ su nastavile s pobjedničkim mentalitetom.

Turnir je organiziran za dječake i djevojčice 2010. godišta u subotu, 13.6.2020. godine, a odigrao se na vanjskom travnatom terenu u Kotlenicama nedaleko Dugopolja. Domaćini su svim sudionicima osigurali roštilj koji se pekao nedaleko terena, te posjet obližnjoj špilji Vranjači, a jako lijep i sunčan dan doprinio je cjelokupnoj atmosferi.

Rukometaši Gospića su sudjelovali s po jednom ekipom u kategoriji dječaka i djevojčica, a ovoga su puta uspješnije bile pripadnice ljepšeg spola.

Djevojčice su odličnim igrama ostvarile sve pobjede i dominantno došle do zlatne medalje, dok su dječaci u tijesnoj utakmici 1/4 finala na penale izgubili od domaćina Dugopolja. Za najbolju igračicu proglašena je rukometašica Gospića Sara Vukelić, dok je Matea Halapa uvrštena u najbolju ekipu turnira.

Sudjelovanje na turniru nakon nekoliko mjeseci pauze rukometašima je pokazao zašto ovoliko vole ovaj sport, zašto su im nedostajali treninzi, putovanja, utakmice i druženja, te se i oni ali i svi mi nadamo da se više nikada neće vratiti situacija kao što je bila ova uzrokovana spomenutim virusom.

REZULTATI

DJEVOJČICE

RK GOSPIĆ - RK DUGOPOLJE 9:3

RŠ DALMATINO - RK GOSPIĆ 5:13

RK GOSPIĆ - ŽRK SINJ 10:4

ŽARK SPLIT - RK GOSPIĆ 6:11

 

DJEČACI

RK KAMIČAR - RK GOSPIĆ 2:14

RK GOSPIĆ - RK SPLIT 6:5

RŠ DALMATINO - RK GOSPIĆ 3:20

Izvor: RK Gospić

  Vijesti - Sve