Objavljeno: 21. 06. 2018 - 9:30 / Pregledano 254 puta.

ah

Foto-izvor: slavonski.hr

GOSPIĆ

Sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska dolazi u Gospić. Pozivamo sve na sudjelovanje u ovom projektu koji će se održati u subotu, 14. srpnja u 10 sati na Trgu Stjepana Radića.

Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska šestu godinu zaredom promiče zdrav i aktivniji život, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović.

Alarmantne statistike pokazuju kako je više od 90% mladih u Hrvatskoj neaktivno. Kada tomu pridodamo podatke o sve većoj pretilosti svih Europljana, a tako i Hrvata, možemo zaključiti kako nažalost postajemo sve nezdravija nacija. Najugroženija su skupina mladi čija se zdrava budućnost ugrožava nedostatkom kretanja. Upravo kako bismo to promijenili, pokrenut je projekt Aktivna Hrvatska koji zajedničkim vježbanjem u većim hrvatskim gradovima motivira i educira građane na aktivniji i zdraviji život.

U Gospiću će se trening održati pod stručnim vodstvom trenerskog tima Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Trenerski tim predvodi mladi kineziolog Ivan Antunović, dok će program voditi Renata Sopek. Partneri projekta Biotrening i Definicija hrane educirat će o važnosti pravilnog treninga i prehrane, dok će liječnici Hrvatske liječničke komore vršiti mjerenje indeksa tjelesne mase te savjetovati o zdravlju i zdravom načinu života. Na treningu će se raditi vježbe vlastitom snagom tako da mu mogu prisustvovati svi bez obzira na razinu tjelesne spremnosti, a treningu će prisustvovati brojne osobe iz sportskog i javnog života Hrvatske.

Projekt Aktivna Hrvatska izvrsno je medijski praćen, a slike treninga na Trgu Stjepana Radića obići će Hrvatsku. Pozivamo Vas da se pridružite treningu kako bismo zajednički poslali poruku o Gospiću kao aktivnom gradu sportaša te pokažemo pohvalan smjer za budućnost Gospića ali i čitave Hrvatske.

Svi vježbači će za trening dobiti majicu partnera, bočicu Mivela Mg vode vašeg srca, a nakon treninga kao nagradu poklon paket partnera. Partner projekta Decathlon osigurat će lopte za trening, NIVEA prostirke, dok će Merkur počastiti finim i zdravim smoothiejem nakon treninga. Svi vježbači dobit će i primjerke časopisa Men's Health te Jutarnjeg lista.

Za trening se prijavite putem stranice: www.aktivnahrvatska.hr pod rubrikom Prijavi se.

Nadamo se kako ćete trenirati s nama i da ćemo zajednički učiniti Hrvatsku zdravijom, aktivnijom i sretnijom.

Srdačan pozdrav,

  Vijesti - Sve