Zajednica sportova Ličko senjske županije

Košarkašice Kvarnera ostvarile su pobjedu kojojm su napravile još jedan korak do kvalifikacija za plasman u A-1 ligu.

Riječanke su pobijedile Gospić rezultatom 73:49, koji dovoljno govori o odnosu snaga na parketu dvorane an Kozali.

U prvom dijelu prvenstva, u 2. kolu, Gospić je na Balinovcu bio previsoka prepreka za Kvarnerašice, pobjedivši ih, relativno lagano, 12 razlike.

U utakmici na Kozali, Kvarnerašice nisu dopustile iznenađenje - od prve su se minute nametnule obranom, čvrstom i agresivnom igrom dale do znanja Gospićankama da ih u ovoj utakmici zanima samo pobjeda.

Gospić se, s druge strane pokazao kao čvrsta i uigrana ekipa, puno teži protivnik nego je to bio slučaj prošle nedjelje sa ekipom FSV-a.

Riječanke su limitirale Tomljenovićku, koja je postignula samo 4 poena u prvom poluvremenu. Veći dio poena najbolja gostujuća igračica postignula je kada je Kvarner već riješio utakmicu.

Riječanke su otupile oštricu napada Gospićanki najviše zahvaljujući Purini, koja je uspjela postići 22 poena i Lešnjak. I ostale Kvarnerašicama kvalitetno su pomagale.

Pobjeda je na kraju bila uvjerljivija nego se očekivalo, 24 razlike, iako su zbog važnosti utakmice, Riječanke bile izuzetno neprecizne sa linije slobodnih bacanja, promašivši čak njih 14.

Sljedeći vikenda Kvarner će put Omiša, na derbi utakmicu za prestiž, dok Gospićankama preostaje borba za treće mjesto.

 

KVARNER - GOSPIĆ 73:49 (12:9, 20:10, 24:16, 17:14)

 

KVARNER: Marošević, Vlahović 13, Kukolj 15, Purina 22, Matijević 11, Lešnjak -, Plavljanin 6, Galušić 6, Lusičić, Bastiačić, Božinov 

 

GOSPIĆ: Strilić 2, Prpić, Devčić 3, Sertić, Došen A. 10, Tomljenović 17, Došen D. 2, Zeba 11, Mataija, Romac 4