Zajednica sportova Ličko senjske županije

Ekipa domaćina K.K.Velebit dočekala je goste s velikim poštovanjem jer se radi o prijateljima i višestrukim državnim prvacima. Ekipa u čijem sastavu nastupa i Europski prvak i više njemu slični u kvaliteti igre,više je nego rado viđeni gost u našem Gradu posebno u novoizgrađenoj kuglani. 

Nazočnost  velikog broja gledatelja i navijača domaćina, navješćivala je zanimljiv susret ali imajući u vidu kvalitetu i snagu gostujuće momčadi rijetko tko je očekivao osim dobre igre domaće ekipe neki zavidan rezultat. 

Obje ekipe uvrstile su u prvi dvojac svoje igrače od kojih je očekivala najviše, no ispostavilo se da je dvojac domaće ekipe Vidak i Zrile pobjedom nad protivnikom pun pogodak a i veliko iznenađenje za gostujuću ekipu. 

Ipak u drugi dvojac na staze gosti šalju  europskog prvaka B. Bogdanovića i njemu slično jakog L. Bolanču. Kako je igra odmicala,igra domaćih Butorca i Juričevića sve je više zadavala brige gostima posebno onda kada su spomenuti Butorac i Juričević dotukli svoje protivnike upisavši dva dodatna  poena  u korist domaćina. 

Sada kada je domaćin stekao četri boda i više desetina čunjeva razlike u ekipi gostiju upalio se alarm. Nade da bar podjeli bodove gosti na staze šalju jake igrače Uzelca i Fridla. Prisutni navijači dižu se na noge i traže pobjedu a kako se kasnije i ispostavilo ta im se želja i ostvarila. 

Zadnja postava uzima po jedan poen i igra završava rezultatom 7 – 1. Kod gostiju najbolji pojedinac bio je Mario Fridl,dok je kod domaćina titula najboljeg pripala Marku Zrili ujedno i igraču susreta.

Gosti su oborili 3488.čunja,dok je domaćin s 3563 čunja stekao razliku od 73.čunja u svoju korist. 

Veliko veselje izazvala je ova pobjeda kod domaće publike koji su i ovaj put pokazali veliko interesovanje za susret i posebnu radost ekipi Grmoščice koja na drugom mjestu na tabeli potiskuje već spomenuti Zaprešić.

Druženje gostiju i domaćina potrajalo je,no konstantirano je da su gosti ušli u susret jako opušteno vjerujući u svoju kvalitetu igre i činjenicu da su cijelu sezonu na vrhu tabele i bilježe 12.pobjeda, zanemarujući pritom i stvarnost da je ekipa Velebita tvrdi orah na domaćem terenu i spremni svakom prirediti iznenađenje. 

Susret su uspješno vodili suci ovog puta Branko Stipetić te Damir Sladović. Kako zaključiti a ne spomenuti da je ekipa domaćina bila spremna pružiti dobru igru priželjkujući dobar rezultat, no na kraju se ispostavilo da su i na tom putu uspjeli  dok su se gosti uputili put kuće prezne torbe i "gaća na štapu".

Ovom pobjedom ekipa Velebita osigurala si je već sada uspješni završetak takmičarske sezone u gornjem dijelu tabele,a činjenica da im preostaju „lakši“ protivnici u narednim susretima ide im u prilog. Zaželimo im puno uspjeha jer oni to i zaslužuju.

 

 

IZVOR:http://www.glasgacke.hr/?ispis=detalji&novost=19073&kat=72