Zajednica sportova Ličko senjske županije

U 12.kolu prvenstva prve Hrvatske kugl.lige,ekipa Velebita iz našeg grada visoko je porazila gostujuću momčad iz Bjelovara te time popravila dosadašnju negativnu statistiku s ovom ekipom.Uvelike tome pridonijela je domaća kuglana,uigranost ekipe i neizmjeriva želja za uspjehom. 

Po prvi puta domaćin  se susreo s problemom koji nosi sa sobom nestanak struje,tako da je susret započeo u 15.00 sati,a završio u 19,31 sati. Propozicije koje se odnose na sam tok takmičenja vrlo su stroge,tako da je trebalo pronaći najbolje rješenje,a da pritom budu suglasni i gosti i domaćin.

Suci koji su vodili ovaj susret Dražen Netahli i Davor Matasić odlučili su da se susret odigra,a da podatke koje je trebala upisivati računala,upisuju „ručno“, tako da se takmičenje odvijalo s manjim prekidima.

Najbolje u svemu tome je činjenica da mali prekidi nisu pokvarili raspoloženje kuglača,tako da je na kraju ipak sve prošlo u najboljem redu,a postignuti rezultati bili su više nego dobri.

Ekipa Velebita oborila je visokih 3616.čunjeva,dok je ekipa gostiju  oborila 3451.čunj,što je bilo 165.čunja manje. Na kraju rezultat je bio  7.0:1.0. momčad Velebita upisala je dva vrijedna boda i penje se prema vrhu tabele,a veći dio utakmica koje igra na domaćem terenu ide joj u prilog. 

Iako je prosjek oborenih čunjeva po igraču iznad 600.,ipak Marko Zrile  kod domaćina s 624.čunja bio je igrač susreta,dok je Željko Kustić s 610.bio najbolji pojedinac kod gostoju iz Bjelovara.

U razgovoru s igračima iz Bjelovara moglo se zaključiti da su više nego iznenađeni kvalitetom i izgledom kuglane,no neugodno su se iznenadili da su vremena kad su „tukli“ekipu Velebita otišla u prošlost.

Kako zaključiti ovaj izvještaj a ne spomenuti da je malobrojna publika bila vrlo glasna,a suci već spomenuti  Netahli i Matasić odlučni i korektni.

 

 

IZVOR:http://www.glasgacke.hr/?ispis=detalji&novost=18845&kat=72