Zajednica sportova Ličko senjske županije

NEHAJ - CRIKVENICA 3:1

Stadion Nehaj. Gledatelja: 50

Sudac: Zoran Janković (Viškovo)

Strijelci: 1:0 Tomac (47), 2:0 Prpić (49), 2:1 E. Petrović (57), 3:1 Tomac (85)

Žuti kartoni: Hajdini (Nehaj)

NEHAJ: Baričević, Pejanović (68 Rončević), Tomljanović, Ćaćić, Savić, Lopac, Prpić, Hajdini, Vukelić, M. Prizmić (46 Babić, 74 D. Prizmić)), Tomac (87 Hodak)

CRIKVENICA: Stipanov, Mazzarolli, J. Nemetz, Matešković, Smojver N. Nemetz, Merle, Kuna (7 Prpić), E. Petrović, Butorac, Begić (82 Mijolović)

Vrijeme je u tijeku utakmice pokazalo jedno od najgorih izdanja. Tijekom 90 minuta promijenila su se pod Nehaj kulom doslovno sva vremenska doba.

Prvih 13 minuta počelo je sa pravim prolomom oblaka, koje su igrači odradili poletno i vrlo dobro.

Narednih pola sata zapuhala je prava senjska bura, koja je još više ubrzala igru, ali opasnosti nije bilo za Stipanova, a posebno ne i za potpuno nezaposlenog Baričevića.

Ivan Vukelić je u 9. minuti probio po lijevom boku, odlučio se i na udarac, ali je Stipanov nisku, preciznu, ne i odveć moćnu loptu mirno ukrotio.

Vrijedno je spomenuti snažan udarac Čačića u 22. minuti, koji je Stipanov skrenuo u prvi od četiri domaća kornera u prvom dijelu utakmice. Vukelić se je još jednom krajem poluvremena odlučio na dobar udarac, koji je završio u korneru.

Tijekom poluvremena počela je drastično padati i temperatura, pa je nastavak započeo na prohladnih +14. U naredne nepune dvije minute zamrznuli su se gosti na minus dva.

Izlaskom iz svlačionica, već u 36. sekundi utakmice Tomac je budno ispratio pogrešku gostujuće uže obrane i ubacio loptu u mrežu.

Tek što su krenuli sa centra Hajdini je u sjajnom prodoru po desnoj strani idealno zavrnuo loptu pored gola, a Jurica Prpić je topovskim udarcem doslovno zakucao loptu u mrežu – 2:0.

Zagrljaj i radost uskoka, a treća minuta je tek krenula...

Ritam se smiruje i gosti dolaze do daha. Slobodan udarac sa dvadesetak metara izvodi nisko i neugodno Butorac. Baričević na trenutak ispušta loptu, koju Edi Petrović ubacuje u mrežu – 2:1.

U smiraju utakmice na sceni su ponovno dva najzapaženija pojedinca utakmice, Hajdini i Tomac.

Hajdini presijeca gostujući napad, ubacuje brzu kontru za Tomca, koji je neuhvatljiv za goste – 3:1.

Utakmica završava udarcem Prpića sa lijeve strane, koji Stipanov sigurno brani.

Nehaj je startao u prvenstvu shodno očekivanjima sa dvije uvjerljive pobjede. Gosti isto tako, ali sa dva zabrinjavajuća poraza.

 

 

 

 

NAPRIJED - OTOČAC 4:1

Stadion Lonja. Gledatelja: 40

Sudac: Tomislav Frlan (Podhum)

Strijelci: 1:0 Žarković (65), 1:1 Vukić (71), 2:1 Štimac (75), 3:1 Kuši (79), 4:1 Radan (82)

Žuti kartoni: Kružić, Ende (Naprijed), Sladović, Grivičić, Krznarić, Banić, Vuković (Otočac)

NAPRIJED: Ciani, Polić (63 Iskra), Brdar, Žarković, Kružić, Ende, Radan, Štimac, Kuši, Lukačić (82 Lužaić), Smolčić

OTOČAC: A. Krznarić, Draženović, Banić, Vukić, Grivičić (87 Buqaj), Vuković (82 Rudelić), M. Krznarić (82 Bogdanić), Burić, Bunjevčević, Čurčić (82 Ostović), Sladović (63 Orešković)

Odluka o pobjedniku na Lonji donesena je u posljednjih 15 minuta susreta.

- Bila je to čvrsta i natjecateljska utakmica u kojoj su suci kriterijem dozvolili čvrstu igru što je išlo na mlin više Otočcu. Pohvalio bih Otočac, jer su čvršči  ofenzivno i defanzivno te neće imati problema s ostankom u ligi. No, mi smo kvalitetniji, tehničko-taktički smo bolji od njih. Propustili smo dosta šansi, ali bilo je i nervoze ponajprije zbog  startova, koji su trebali biti ranije sankcionirani. Čestitke mojoj momčadi na dobroj, pametnoj i strpljivoj igri te pobjedi koja nam je posebno važna uoči derbija s Grobničanom, rekao je trener Naprijeda Marin Mikac.

Trener Otočca Tomislav Lopac svjestan je pogrešaka svojih igrača.

- Zaslužena pobjeda domaćina. Dobro smo se nosili sedamdesetak minuta, a zatim su uslijedile tri individualne pogreške te je domaćin to iskoristio. Iskusna ekipa bi uzela bod ili bodove, ali mi to još uvijek nismo, rekao je Lopac.

Imamo 123 gostiju i nema članova online